Rabu, 30 Mac 2011

KORANG INGT TENTERA JE KE YG AD ANGKATAN???BAJU POWN AD..HAHAHAHA





Angkatan Baju Malaya anjur siri jelajah muzik indie Oleh Nurulhisham Abdul Latiff



KERJASAMA: Sebahagian wakil label yang mengambil bahagian dalam siri jelajah ABM bergambar bersama artis yang bakal mengadakan persembahan, Radhi OAG.
SESUAI dengan kegilaan peminat terhadap muzik indie ketika ini, sebuah pertubuhan yang dikenali sebagai Angkatan Baju Malaya (ABM) mengambil kesempatan itu untuk mengadakan siri jelajah mereka yang bukan saja memberikan ruang untuk peminat mendapatkan pelbagai pakaian daripada label bebas, bahkan mereka turut berpeluang menyaksikan persembahan beberapa kumpulan indie tanah air.

ABM ialah himpunan organisasi bebas terdiri daripada 18 label pakaian dan seni, yang diusahakan kebanyakannya oleh generasi muda. Diasaskan oleh beberapa anak muda seperti Azizul Abdul Latif, Ahda Hazariman Zainul dan Goo Mei Jun, ABM kini dianggotai label PopMalaya/Evol, Bima, PopRina, The Super Sunday, Suicidal Clothing/Ironic Clothing, Pattern Clothing, I Heart KL, Defy, , Our Happiness, Dir-tee Clothing, Wearenvy, Street Signal, Junnu, Corepeps, ISU, BlackSheep Clothing dan Cherpen.

Sesudah sekian lama bekerjasama memantapkan usaha perniagaan mereka, kini pertubuhan itu bersatu dengan tujuan memajukan perusahaan - menerusi usaha memperkenalkan jenama keluaran mereka kepada masyarakat dengan lebih meluas.



Menurut Azizul, mereka sudah menunggu begitu lama untuk menjayakan siri jelajah terbabit. Jika tidak kerana gabungan kerjasama yang diperoleh hari ini, dia tidak menjangkakan usaha itu akan menjadi nyata.

"Matlamat utama siri jelajah ini adalah untuk memperkenalkan jenama pakaian tempatan tempatan kepada orang ramai. Ramai lagi daripada masyarakat kita yang belum mengetahui kewujudan label ini.

"Menerusi siri jelajah ini juga kami berharap dapat meluahkan perspektif kami yang unik dan nilai kehidupan menerusi rekaan atas pakaian, aksesori dan hasil seni berkenaan," kata Azizul yang juga pengasas PopMalaya, pada sidang akhbar mengumumkan projek berkenaan di Pasar Seni, baru-baru ini.

Siri jelajah ABM akan bermula pada 17 Mei ini dan berakhir pada 28 Jun depan. Ia akan dilangsungkan di empat tempat berasingan di seluruh negara, membabitkan penganjur bersama seperti Theatrical Records, Inspire Records, Body Surf Music dan Gegey Music.

Kehadiran syarikat rakaman berkenaan sebagai penganjur bersama adalah berikutan penyertaan beberapa kumpulan indie yang akan turut mengadakan persembahan sempena siri jelajah ini. Justeru, kemasukan ke tapak jualan dan persembahan adalah berbayar, iaitu RM25 untuk siri jelajah di Kuala Lumpur dan RM20 untuk tiga tempat yang lain.

Antara kumpulan yang bakal mengadakan persembahan ialah OAG, Azmyl Yunor & The Sigarettes, The Otherside Orchestra, Second Combat, Nao, Analogsix, Muck dan lain-lain.

Selain jualan pakaian yang kebanyakannya terdiri daripada baju pelbagai corak, aksesori dan hasil seni, gelanggang siri jelajah juga akan dimeriahkan dengan aktiviti melukis dan demonstrasi grafiti.




ARTIKEL NIE AK COPY DY ANGKATAN BAJU MALAYA NYE PAGES..SAMBIL 2 AK LEY PROMOTE CKET BENDE2 NIE KT KOWG...SUPPORT OUR LOCAL ART @ DESIGN @ THINGS.. :D

TERINGAT ZAMAN DULU2 KAT PLKN... :D

CERITA YANG DI COPY PASTE DR AMIR ZULHAKIM..HAHAHAHAHAHA



disebalik bendera kompeni-kompeni plkn kem SENTOSA CHENDERIANG, TAPAH, PERAK KUMP1/SIRI 8 2011 sekawan haiwan iaitu helang,harimau dan naga begitu tidak tahan untuk menghisap rokok mereka mengambil keputusan untuk menggunakan obor untuk di gntikan dgn lighter yg telah hilang!!!! tidak hairan lah mengapa semua pelatih2 menghisap rokok di kem tersebut! ye ke???isap rokok??hahahahahaha...2 zmn dlu2...kt PLKN SENTOSA..ntah bape kurun dah....




ni lah helang..hahahahaa




x de lighter..pkai obor..bley dikte an BRAVO nie pemurah..hahaha




x de pic bendera je..so,terpakse la amek pic yg ad manusia skali..hahaha..thanx 4 HASIFIKRI PHOTOGRAPHY..:D




nage zamn skunk dah mju..hahahahaha...nice flag.. :D

TRANS-fomasi YG DI BWA OLH BAND TEMPATAN :D

local band???indie band??sume nie berkaitan dgn band2...band tempatan...dlu2 slalu ad owg yg bangkang local band...suare cam haram la,sedap lgie suare katak laa,apelaaa,itu la....so klu sedap sgt suare katak,g la dgr hari2......camne local band nk naek klu ad segelintir rkyt M'sia x support????support ar cket local band,bru a mju......skunk nie klu kte tgok mcm2 transfomasi yg local band dah bwe an...4 exmple, HUJAN band yg dah jd duta tok BSN..ok la 2...lgu dowg,muzik dowg...sume bley masyukkk...BUNKFACE plak..mkin hari,mkin meningkat...so,,,klu nk tgok dowg2 nie stay meningkat SUPPORT OUR LOCAL BAND,MUSIC...OK... :D






Selasa, 29 Mac 2011

2nd TIME BE A BLOGGER-BOY..hahahaha

Assalamualaikum dan salam sejahtera......nie 2nd time ak wat blog..1st skali dah hancuss gedebuss coz ak dah lpe password nye..hahahaha..sudah terlalu lme ak x berBLOG2 nie...akhirnye,ak tnpe segan silu menekan keyboard pc tok berBLOG...hahahaha..ak tgok mmber2 ak sume dah pkat lyan blog2 nie..ap yg special nye????????ntah ar...(ckp org,ak pown sme).... bkn pe...my frenz MUHAMAD FIRDAUS a.k.a PIDOT siap bley tnye kt fb spe yg berBLOG2..hahahaha..ak pown bgi laa website blog ak...pidotorangutanhahaha.blogspot.com...perghh!!!bkn men hebat dye nye address..hahahaha..(pakat nk kne an pidot je)..hahahaha..ape2 je laaa...anywhere,blog ak nie ak x taw nk wat camne..mybe ak akn ltak some artikel n perkembangan dri...klu korg ske,lyan je laaa....ok..adiosss :D




Nie lah PIDOT yang ak cakap an 2..hahaha..kacak x???