Ahad, 8 Mei 2011

SELAMAT HARI IBU!!!

Assalamualaikum....((harap semua nya sihat2 belaka))..

8 MEI 2011...tarikh yang begitu bermakna buat ibu2 di seluruh dunia..begitu istimewa buat mak aku..huhuhu...bak kata macam kumpulan SEPAH time diorang buat show dekat gelanggang MAHARAJA LAWAK..bila JEP kata "aku panggil mak aku mak,jadi aku sambut HARI MAK laa"".hahahahah..masa tu memang nak pecah perut aku gelak..eh2!!!tadi pasal Hari Ibu tapi dah masuk bab Maharaja Lawak pula..hahahah..apa2 pon tak kisah laa korang panggil mak ke,ibu ke,umi ke,mama ke,mummy ke tapi maksud nye tetap satu...mereka laa yang telah bersusah payah melahirkan kita masa dulu...ingat tu..

Jadi sekarang ni aku dah tak tahu nak tulis apa dah..((otak blur petang2 macam ni))...oleh itu aku tinggalkan beberapa santapan untuk korang semua wakil daripada ku..hahaha..((copy paste dari YOUTUBE n artikel2 dari internet)) ::: :)

Kisah benar mengenai pengorbanan IBU





..::..Video Pengorbanan Seorang Ibu & Matluthfi..::..





nota buku lima::Selamat Hari Ibu kepada ibu tercinta Rosiah Bt Abu...==aku minat giler kat Matluthfi==Isnin aku dah start masuk F6..huuuwaaaa (T_T)

Jumaat, 6 Mei 2011

TIRU GAYA,TIRU BUDAYA????

Assalamualaikum... ((harap semua sihat2 saja))

tiru gaya,tiru budaya,tiru itu,tiru ini..arrgghh,semua tiru laa...hahahaha..kat sini aku nak cerita satu benda laa..pasal tiru2 ni...tapi bukan tiru dalam exam..tiru dalam exam 2 perkara biasa masa zaman sekolah dulu2..hahaha..

nak di ceritakan,aku baru je buat blog walking dekat blog member aku..Muhammad Firdaus a.k.a pidot...tinjau punye tinjau aku baca laa satu entri pasal Pop pop! Jangan sampai Kedepop jatuh ke tanah!!...hahahaha..menarik kan tajuk entri nye...tu la aku cakap..blog dye ni kreatif..hahaha...

cerita ni mengenai tiru2 ala2 style K-POP..korang tahu tak apa benda tu??K-POP tu Korean POP..alaaa,macam Super Junior tu. ((serius..aku minat kat group ni..hehehe))...aku rasa korang semua dah tau kan..sebab demam K-POP ni dah merebak kat Malaysia sampai ada yang nak tiru..hahahahaha....


>>SUPER JUNIOR<<

bagi aku la kan..nak tiru boleh..tapi ada la had nye..ni tak!!!sampai dari segi pemakaian pon nak tiru gak...seperti contoh,korang tau la kan yang group2 K-POP ni tak kisah kalau terdedah sana sini...tapi yang nak tiru ni Melayu,ISLAM lagi tu...haaaddooooiii....bukan aku nak ceramah kat sini laa...ehh!!suka hati aku laa,blog aku..hahahaha..kita ni sesama ISLAM tak salah kan kalau saling menasihati... dah puas aku blog walking kat beberapa buah blog tadi,aku try la search group2 yang tiru ala2 K-POP ni...alaaa...aku malas nak bendung laaa..senang cerita group yang aku maksud kan adalah dua buah group nie..::

1)MAX 24:7


dah terang2 kan aku cakap..tiru style macam K-POP..dedah badan..haaaddoooii..aku sebagai kaum lelaki malu..walaupun aurat laki hanya dari pusat hingga lutut..

ok...tu yang laki nya...yang perempuan nya pula...cuba tengok ni..

2)GULA -GULA


sumpah aku cakap..aku tengok pon terliur..serius!!!aku pakse tahan nafsu...

bab2 ni aku tak selindung laa...aku terus je..hahahahaha...lantak laa..yang group perempuan nya aku tak puas hati...sepatutnya kalau nak tiru K-POP pon tak payah laa sampai bahagian yang terdedah pon nak tiru gak..habis style ke??aku rasa style low laaa...jap2!!orang kate fesyen..yess!!memang la fesyen..tapi kita ni orang timur,melayu,ISLAM lagi gitu...tak boleh ke kalu kita tak ikut fesyen macam tu??rasa berdosa sangat ke???aku tak nafikan laa,ramai lagi seleb2 kat luar sana macam ni..tak tipu laa..seperti contoh REBECCA NUR AL ISLAM n ALEEZA KASIM...direct tak aku??sekali lagi aku cakap...aku peduli apa??blog aku... :)

so apa yang aku boleh buat,hanya luah kan kat blog yang kekurangan follower ni je laa..hahaha..kalau kat luar nanti lebih2 pulak orang lain kata..jadi kepada yang baca blog aku ni,fikir2 kan laa...

nota buku lima::pssttt,dengar cerita salah seorang ahli group ala2 K-POP laki tu GAYBOY ea??masyaAllah....(sumber dari internet)

SEMAKAN IPTA 12 TENGAH HARI ESOK

Assalamualaikum....((harap semua sihat2 selalu))...


Semakan IPTA untuk sesi 2011 akan bermula jam 12 tengah hari esok..aduhhh!!..aku dah betul2 semangat tido awal mula pukul 9.30 mlam dengan harapan aku akan bangun awal pagi but untuk menyemak keputusan IPTA nie..tapi hampess!!!...tengok2 pukul 12 tgh hari esok baru semakan nya di buka..hahahaha..tapi apa salah nya kan...at least , aku bangun awal pagi buta ni boleh la solat isya'..((sebelom tidur lupa nak solat laa...astagfirullah))
bukan apa , badan ni terasa terlalu letih + penat + berat + tak berdaya = tidur!!(-_-)
zZzZ...

tapi yang aku musykil sekarang ni , asal Kementerian Pelajaran dan sekutu dengan nya ((exmpl::KPT)) selalu memperlambatkan apa2 semakan ye...dulu kes semakan KPLSPM...kalau tak silap nak dekat seminggu baru dibuka..apa masalah nya aku pon tak tahu...walaupun keputusan SPM aku tak segempak mana , tapi aku tetap menunggu semua tu..hahaha..baru2 ni ada dengar cerita yang pengajian medic di semua ipta/s akan dibekukan..boleh tahan laa ramai juga yang bangkang..sebelum tu aku nak minta maaf kalau ada pihak yang tersinggung dengan apa yang aku nak cakap ni.. ""kerajaan memang dah terbalik""..bukan politik ye...baca "kerajaan"..hahahaha...kalau korang nak tahu lebih lanjut klik la pada link kat bawah ni::



haaa...dah tengok??macam mana reaksi korang bila bace berita ni??kalau yang dah tanam cita2 nak ambil course medic mesti sedih dengar berita ni..tak pe2..banyak lagi course yang ada..seperti contoh perniagaan..kebaikan nye , 9/10 rezeki di dunia datang nya dari pekerjaan berniaga...untunglah siapa yang berniaga dan menjalankan nya mengikut syariat... :D


nota buku lima::baru dapat surat panggilan dari KOLEJ UNIVERSITI ISLAM ANTARABANGSA SELANGOR ((KUIS))..Asasi Pengajian Asas Komunikasi...nak pergi or x??((konflik penyelesaian::tunggu upu))

Khamis, 5 Mei 2011

KOMIK BLOG , BELOG PALATAU



ni dia blog komik nye...try la korang semua tinjau..tak bosan punye.. :)
tekan je header 2....

AKU TAKSUB KOMIK@MAGAZINE..HAHAHAHA

Assalamualaikum dan salam sejahtera .... ((semoga semua sihat2))

Rase2 korang semua kan , bace komik ni mendatangkan faedah atau tak???dari sudut perspektif pandangan aku laa kan , baca komik ni bagus..bagus sangat sangat...hahahaha..ye laa kan..baca komik..kita amek dari perkataan "baca"...membacakan perkara yang berfaedah..jaditak kisah la baca apa sekali pon seperti contoh majalah,komik,surat khabar dll....

ehh , tapi sekarang ni bukan nak memperdebatkan pasal "Amalan membaca mendatangkan faedah" macam yang kita buat karangan BM dulu2..hahaha..tapi cuma nak bagi tau yang aku ni seorang yang taksub terhadap komik@majalah....kalau nak di ikutkan dah bertimbun komik@majalah kat rumah aku tu...mula dari GEMPAK , UTOPIA , komik ilustrasi GEMPAK , manga...hahahahaha..macam2 lagi laa...tapi yang paling aku minat sekali majalah music..ape lagi kalu bukan ROTTW...kalau korang tak tau , ni haaa aku bagi sample cover magazine nye..::::


((yang ni aku belom beli lagi))


((yang ni pulak , yang terbaru aku beli..dalam 2 minggu lepas))

baru2 nie...((baru ke??rasa semalam kot))...ada seorang mamat tinggalkan mesej kat shoutbox aku..lebih kurang macam nie laa..""AFFIERUL BLOG KOMIK NO1 DI MALAYSIA.. Datang ar jenguk kalau xcaya""....lepas tu aku cuba la jenguk apa yang special yang ada kat blog dia tu...tinjau punye tinjau..ternyata..blog dia tersangat2 la kreatif...sebab semua entri yang dia post hanya dengan lukisan berdialog ((hmmm,maksod aku komik aaa..hahahaha))...serius aku cakapblog dia memang takakn bosan kalau baca...dalam komik tu terselit juga pengajaran...trimas banyak2 aku ucap kat pemilik blog tersebut AFFIERUL ALIES...((salute la kat lu bro))... blog dia memang mantap + kreatif + smart = SUPERB....hahahaha...

jadi kalau korang nak tengok lebih lanjut , tekan je perkataan kat bawah ni



nota buku lima:::lepak kat Teluk Intan kelmarin...usha mamat seorang ni..perangai memang layak dapat anugerah tapak kaki saiz 8 dari aku..betol2 meluat~~... (-__-")

Rabu, 4 Mei 2011

ADUH !! BILA LAA NAK ADA ENTRI MENARIK

Assalamualaikum...((harap semua sihat2 belaka))

tajuk entri di atas berkenaan dengan diri aku ni...hahahaha..sekarang ni aku tengah blur dan tak tahu nak post entri baru dan betul2 menarik...jadi,apa yang aku boleh buat....taadaaa!!!ni lah entri yang menarik..kahkahkah...((cam haram je))...tak ada masa la guys...tu sebab la tak ada story yang menarik nak di post kan...kerja akutiap2 hari bende yang sama,jadi tak ku temu apa yang menarik...tengok la sehari dua lagi..kalau2 ada yang menarik kat luar sana yang aku jumpa..hahaha..pastu aku karang dan post untuk korang semua...kasi bikin habis baek punye!!!yeahhh...




nota buku lima::minggu depan dah kemasukan stpm..awal nye!!!kene buat pilihan nie..samada asasi , diploma or stpm???haaaaaddooooiii..